Sposób przygotowania

Jabłka obrać zetrzeć na tarce o grubych oczkach, wymieszać z 3 łyżkami cukru. Mąkę wymieszać z kaszą manną pozostałym cukrem, cukrem wanilinowym oraz proszkiem do pieczenia. Składniki sypkie podzielić na 3 części. Masło zetrzeć na grubej tarce w wiórki. Blaszkę ok 30na 30 cm wysmarować margaryna wyłożyć papierem do pieczenia. Sypać kolejno na blaszkę starając się aby warstwa miała wszędzie jednakową grubość: najpierw 1/3 składników sypkich, potem 1/3 masła potem 1/2 jabłek, 1/3 składników sypkich, 1/3 masła, 1/2 jabłek, 1/3 składników sypkich i na koniec 1/3 masła... Potrzepać cynamonem i piec ok godziny w temperaturze 180- 190 stopni.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    pyszności:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    szarlotki to moje ulubione ciasta
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    miszelka

    najlepsza szarlotka na świecie :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    świetna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !