Sposób przygotowania

Obrać ziemniaki, pokroić w kawałki. Obrać czosnek. Na rozgrzanej oliwie podsmażyć kawałki ziemniaków i ząbki czosnku, wrzucić do rondla, zalać 1 l gorącej wody, dodać listek laurowy, sól, biały pieprz. Gotować do miękkości, ok. 30 minut. Wyjąć listek, zupę zmiksować, dodać utarty ser.
Bagietkę pokroić na kromeczki, natrzeć czosnkiem, podsmażyć na patelni z obu stron.
Gorącą zupę rozlać do miseczek, wrzucić do każdej grzankę.
Można też podać zupę w bulionówkach, a grzanki osobno.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    uwielbiam takie zupy
  • 0
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Pyszna zupa!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobra zupka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Interesujący przepis.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Andysz

    pycga;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !