Sposób przygotowania

Biszkopt nasączyć kawą rozpuszczoną w pół szklanki gorącej wody (posłodzoną do smaku).
Mleko zagotować, rozpuścić w nim proszek cappuccino (można ew. dosłodzić, ale jak dla mnie cappuccino jest wystarczająco słodkie). Ostudzić. Do całkowicie zimnego mleka cappuccino wsypać śnieżki i ubić. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody (ok.1/4 szklanki), zimną połączyć z ubitą masą cappuccino. Tężejącą wylać na biszkopt.
Ozdobić wedle gustu. Schłodzić w lodówce.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Uwielbiam ciasto piankowe cappucino.
  • 0
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    lubi? bardzo tylko z bit? ?mietan? zamiast ?nie?ki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !