Sposób przygotowania

Jagody( najlepiej świeże) należy przełożyć na sitko i opłukać pod wodą. Następnie przełożyć je do garnka zalewając zimną wodą. Gotować przez około 15 minut. Pod koniec gotowania dodać cukier do smaku. Mąkę wymieszać z zimną wodą, następnie zahartować gorącą i dodać do zupy. Na koniec zabielić ją śmietaną. Zupę najlepiej jest podawać na gorąco z bezikami, groszkiem ptysiowym lub biszkopcikami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    kiziolek201

    Szkoda że niema zdjęcia
  • 0
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    no szkoda:/
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    nigdy nie jadłam
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    nigdy nie jadłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    to coś dla mnie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Seba

    super zupka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !