Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurawinowe filety z halibuta

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety z halibuta 50 dag
seler naciowy 1 łodyga
szalotka 3 szt
pieczarki 10 dag
tymianek 2 gałązki
bulion 175 ml
śmietana 20 dag
masło 2 łyżki
bazylia 0,5 pęczka
sól do smaku
pieprz do smaku
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: Żurawinowe filety z halibuta

Żurawinę zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na 30-40 min i zagotowujemy. Następnie dodajemy do niej oczyszczony,pokrojony seler, oczyszczone pokrojone szalotki i pieczarki. Dusimy razem przez ok. 2-3 min. Dodajemy tymianek i bulion i gotujemy do czasu aż odparuje połowa płynu. Dodajemy śmietanę i doprawiamy do smaku. Filety smażymy na maśle, oprószamy solą i pieprzem. Usmażone filety układamy na półmisku,polewamy sosem i dekorujemy bazylią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 30.11.2012 09:36
pysznie sie prezentuje przepis
adelajda 30.11.2012 07:00
zapowiada sie ciekawie !
Simeo 29.11.2012 23:08
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak