Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Złociste podudzia z fasolką szparagową

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podudzia z kurczaka 10 szt.
czosnek 5 ząbków
miód płynny 2 łyżki
sól 1 łyżka
pieprz 1/2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
sok z cytryny 2 łyżki
olej 1/4 szklanki
fasolka szparagowa 1 opakowanie
sól do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Złociste podudzia z fasolką szparagową

Wykonanie:
Podudzia opłukać i osuszyć. W misce utrzeć zmiażdżony czosnek z miodem, pieprzem, papryką, solą i sokiem z cytryny i olejem. Następnie mięso natrzeć przygotowaną marynatą i odstawić na dwie godziny. W między czasie ugotować fasolkę z dodatkiem soli i cukru do smaku i odparować na suchej patelni. Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego, polać marynatą. Piec w temperaturze 180 stopni około 30-40 minut na złoty kolor co jakiś czas polewając marynatą. Mięso wspaniale nadaje się na obiad.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 07.08.2016 21:36
super obiadek
Urszula Świeca 07.08.2016 19:47
Smaczny obiadek.))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak