Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zaciurka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szkl
jajko 1
sól
mleko 1 l
woda 1 l
woda 3 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Zaciurka

Mąkę, jajko, mleko i około 1 łyżeczki soli wsypujemy do miski i zagniatamy dość twarde ciasto. Kiedy ciasto mamy zagniecione skubiemy małe kluseczki podsypując mąką by się nie posklejały (można także posiekać ciasto dość drobno aby uzyskać kluseczki). Do garnka wlewamy wodę solimy około 1 łyżeczki i na wrzątek wrzucamy kluseczki - gotujemy około 3-4 minuty od wypłynięcia na wierzch. Odcedzamy, nakładamy na talerz Mleko gotujemy i zalewamy gorącym kluseczki :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agataw1990 21.08.2012 14:43
fajne
agataw1990 21.08.2012 14:43
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak