Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wątróbka drobiowa z ogórkiem kiszonym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 600 g
cebula 1 szt
ogórek kiszony 2 szt
sól
pieprz
olej do smażenia
mąka
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: wątróbka drobiowa z ogórkiem kiszonym

Wątróbkę oczyścić i pokroić na mniejsze części.Obtoczyć w mące i usmażyć na rozgrzanym oleju.Przełożyć do rondelka.Na patelni podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę i dodać do wątróbki.Ogórki pokroić w półplasterki i dodać do rondla z wątróbka .Wszystko lekko podlać wodą i chwilę razem poddusić .Przyprawiamy wszystko pieprzem i solą do smaku.Na koniec dodajemy posiekana natkę pietruszki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 30.01.2014 06:51
wątróbkę lubię pod każdą postacią

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak