Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos grzybowo-cebulowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podgrzybki 50 dkg
cebula 1 sztuka
oliwa 2 łyżki
mąka 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos grzybowo-cebulowy

Kroki postępowania

1
Grzyby dokładnie umyć, oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki. Cebulkę obrać i pokroić w kostkę. Zrumienić na oliwie, dodać grzybki, podsmażyć razem.
Krok 1 - Sos grzybowo-cebulowy foto
2
Podlać 1/2 litra wody. Dodać liście laurowe i ziele angielskie. Przyprawić solą i pieprzem. Dusić pod przykryciem aż grzyby będą miękkie. W razie potrzeby podlać wodą.
Krok 2 - Sos grzybowo-cebulowy foto
3
Na koniec sos zagęścić mąką wymieszaną z 1/3 szklanki zimnej wody. Doprawić solą i pieprzem.
Krok 3 - Sos grzybowo-cebulowy foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 11.01.2014 10:09
wygląda pysznie
ben-ka 05.12.2013 09:22
Grzybki to ja bardzo lubię zbierać:)
pajbek 24.10.2013 09:14
Pyszny, robiłam podobny :-)
mirosława4 23.10.2013 20:05
smaczny ten sosik
gosia56 06.10.2013 13:04
napewno pyszny
Alex_M 06.10.2013 11:40
smaczny sos!
Krystyna32 02.10.2013 14:47
pyszny sosik
IlonaAlbertos 02.10.2013 12:24
Jak z grzybków, to musi być super.
barbara11561 02.10.2013 10:13
lubię grzybowe sosy:)
caralajna 02.10.2013 07:24
inaczej robię, ale smak na pewno jest podobny, pycha :)
sanielcia 01.10.2013 21:09
fajny sosik
pycia9 01.10.2013 20:25
super przepis
pycia9 01.10.2013 20:24
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak