Przepis i sposób przygotowania na: ŚNIADANIOWE SERNICZKI Z MUSEM TRUSKAWKOWYM
W misce rozdrabniamy widelcem twaróg. Następnie dodajemy jajka, cukier, mąkę, proszek do pieczenia, sól, mleko i esencję i mieszamy trzepaczką na jednolitą gęstą masę (powinno mieć konsystencję mniej więcej gęstej śmietany, żeby się nie rozlewało na patelni)
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy serniczki, nakładając masę łyżką. Smażymy aż będą zarumienione z każdej strony.
MUS TRUSKAWKOWY:
W garnku umieszczamy truskawki posypujemy cukrem, dolewamy wodę i gotujemy, aż się rozpadną przez ok. 10-15 minut. Co jakiś czas mieszając, by się nie przypaliły. Na koniec miksujemy blenderem na jednolitą masę.
Usmażone serniczki układamy na talerzu i podajemy z musem truskawkowym. Smacznego :)