Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sallate ruse

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 3 szt
marchewka ugotowana 3 szt
papryka czerwona 2 szt
oliwki czarne Smak 1 słoik
oliwki zielone Smak 1 słoik
jajko ugotowane na twardo 4 szt
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
majonez 4 łyżki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: sallate ruse

Kroki postępowania

1
Ugotowane ziemniaki i marchewkę, jajka kroimy w kostkę około 1 cm. Paprykę wkładamy do piekarnika o temp.160 stopni z termoobiegiem na około 30minut.
Dodajemy tuńczyka z puszki w sosie własnym bez zalewy oraz oliwki czarne i zielone.
Krok 1 - sallate ruse foto
2
Papryki ostudzone obieramy za skórki. Kroimy na kostkę 1cm. Dodajemy do sałatki.
Krok 2 - sallate ruse foto
3
Dodajemy około 4 łyżek majonezu. Solimy i pieprzymy do smaku. Mieszamy i gotowe. Typowa sallate ruso jaką jadłam w Hiszpanii
Krok 3 - sallate ruse foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edytazaw89@wp 03.11.2016 10:59
wygląda pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak