Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki drobiowe z salami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 3 małe
salami 6 plasterków
mozzarella w kulce 1 mała
sól i pieprz
olej do smażenia

Porada

Polecam na obiad zamiast zwykłych kotletów schabowych.

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki drobiowe z salami

Mięso myję, osuszam, rozbijam tłuczkiem. Oprószam z obydwu stron solą i pieprzem. Na każdym płacie mięsa rozkładam po 2 plasterki salami i mozzarelli. Ciasno zwijam, spinam wykałaczkami. Obsmażam na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron na złoty kolor.
Roladki przekładam do naczynia żaroodpornego i piekę w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 15 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katrina.u 12.03.2016 21:11
smacznie wyglądają
Jolcia_90 12.03.2016 20:54
Ciekawe roladki, muszę kiedyś spróbować takie przygotować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak