Przepis i sposób przygotowania na: Pyszne zrazy z dodatkami Joanny
1 kg karkówki
papryka marynowana czerwona 100 gram
pieczarki pokrojone w plasterki 100 gram
pomidorki suszone z bazylią 4 łyżeczki
sól pieprz
śmietana 18% 2 łyżki do sosu
marchewki z 6 sztuk małe
1 kostka drobiowa
Pyszne zrazy z dodatkami - PRZYGOTOWANIE:
Mięso trzeba trochę roztłuc każdy kawałek . Solimy i pieprzymy lekko . Na każdy kawałek mięsa układamy po dwa plastry pieczarki i dosyć spory kawałek papryki marynowanej czerwonej . posypujemy suszonymi pomidorkami z bazylią i zwijamy . Smażymy na patelni z obu stron z małymi marchewkami . Przekładamy do garnka i gotujemy koło godziny do zmiękczenia mięsa z kostka rosołową robimy sos. Dodajemy na koniec dwie łyżki śmietany i mamy gotowy sos.