Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg w sosie śmietanowo-chrzanowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

pstrąg 4 filety
Chrzan śmietankowy Smak 2-3 łyżki
śmietanka 150-200 ml
sok z cytryny
sól i pieprz

Dodatkowo

masło

Porada

Jest to prosta i pyszna propozycja na pstrąga, która idealnie sprawdzi się przy każdej okazji. Tak przygotowana ryba zachwyca delikatnym smakiem, a sos to taka przysłowiowa kropka nad "i".

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg w sosie śmietanowo-chrzanowym

Pstrąga z obu stron oprószyć solą z pieprzem oraz skropić sokiem z cytryny, a następnie przełożyć na patelnię z niewielką ilością rozgrzanego masła.
(Uprzednio rybę można odstawić na około 1/2 godziny do lodówki.)
Całość dusić pod przykryciem przez około 5 minut.
Po tym czasie na patelnię wlać śmietankę oraz dodać chrzan i wszystko razem delikatnie wymieszać.
Rybę w sosie poddusić przez dodatkowe kilka minut.
(Sos powinien lekko się zredukować.)
W razie potrzeby doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.06.2018 19:24
dobre to.
jejkuchnia 29.03.2018 06:15
Smaczna rybka. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak