Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Preskuci

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

ziemniaki 1/2 kg
mąka pszenna 1/2 kg
sól do smaku

Zalewa

boczek wędzony 20 dag
cebula 1
śmietana 125 ml
sól do smaku
pieprz do smaku

Porada

By preskuci były bardziej miękkie, dłużej trzymać w zalewie.

Przepis i sposób przygotowania na: Preskuci

Kroki postępowania

1
Ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać, zemleć, wymieszać z mąką.
Krok 1 - Preskuci foto
2
Dodać sól i uformować gruby wałek. Pokroić co 10 cm.
Krok 2 - Preskuci foto
3
Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować olejem lub roztopionym masłem. Piec w 180 stopniach przez ok. 40 minut.
Krok 3 - Preskuci foto
4
Boczek pokroić w kostkę, zesmażyć z cebulą,
Krok 4 - Preskuci foto
5
Dodać śmietanę, zagotować, doprawić do smaku i polać preskuci.
Przepis znajduje się na moim blogu Kuchenne rozterki początkującej blogerki http://gorzko-gorzki.blogspot.com/
Krok 5 - Preskuci foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 11.07.2014 21:08
fajne jedzenie
Jodaj 07.07.2014 07:55
super pomysł :) musi być ciekawy ten obiadek :)
mysza75 02.07.2014 10:07
przyznam że jeszcze nie jadłam brzmi zachęcająco :-)
Patriszja
Patriszja 01.07.2014 19:29
bardzo fajne :) trzeba wypróbować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak