Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka mięsna w sosie musztardowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 500 g
cebula 1
olej
musztarda 2-3 łyżeczki
śmietana 12% 250 g
mąka pszenna 3 łyżki
bulion wołowy 1/2 l
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
ser żółty
makaron świderki

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka mięsna w sosie musztardowym

1.Makaron ugotować w osolonej wodzie. Mięso zmielić wraz z cebulką. W rondelku roztopić 2 łyżki oleju, dodać mięso i smażyć 15 minut, mieszając od czasu do czasu. Następnie do gotującego się mięsa wlać 0,5 l bulionu i gotować mięso do miękkości około pół godziny.
2.Mąkę wymieszać ze śmietaną, musztardą i pół litrem wody. Dokładnie wymieszać. Wlać do mięsa, doprawić do smaku solą, pieprzem, magą. Przygotowany sos podawać wraz z makaronem. Posypać startym żółtym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak