Przepis i sposób przygotowania na: Placki dyniowo- ziemniaczane z gulaszem
Kroki postępowania
Tak przygotowane składniki umieszczamy w jednej misce. Dodajemy do nich jajka i mąkę.
ziemniaki | 500 gram po obraniu |
dynia | 500 gram po obraniu |
jajko | 3 sztuki |
cebula | 1 sztuka |
Pieprz kolorowy Prymat w młynku | |
sól do smaku | |
mąka | 2-3 łyżki do zagęszczenia masy |
olej do smażenia |
cebula | 2 sztuki |
mięso wieprzowe | 700 gram |
koncentrat pomidorowy | 1 łyżka |
bulion wołowy | 0,5 litra |
przyprawy | do smaku(sól, pieprz, papryka) |
majeranek | 0,5 łyżeczki |
Liść laurowy suszony Prymat | 3 sztuki |
ziele angielskie | 2 sztuki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: