Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kapustą i grzybami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
cebula 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa do smażenia
mąka 0,5 kg
sól 1 łyżeczka
woda 1 (ciepła)
grzyby suszone 1.5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kapustą i grzybami

FARSZ:
1. Gotujemy kapustę kiszoną z grzybami na małym ogniu do momentu, aż wszystko będzie miękkie.
2. Ostudzoną kapustę z grzybami mielimy przez maszynkę.
3. Na patelni podsmażamy cebulkę na złoty kolor i dodajemy do zmielonej kapusty.
4. Całość doprawiamy solą i pieprzem.

CIASTO:
1. Połowę mąki wsypujemy do miski.
2. Dosypujemy sól.
3. I wlewamy szklankę ciepłej wody.
4. Na początku całość można wymieszać łyżką.
5. Potem stopniowo dodajemy resztę mąki i dalej wyrabiamy ciasto.

Gdy wszystko mamy już przygotowane pozostaje tylko ulepienie pierogów.
Szklanką wycinamy duże kółka, nakładamy farsz, uciskamy i gotowe.

Gotujemy w garnku z osoloną wodą, do momentu aż pierogi wypłyną na wierzch.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ZielonyPokoik 01.05.2013 22:09
MIC: Nie były mrożone :)
pestka 29.04.2013 12:23
to moje ulubione
Janina 28.04.2013 22:21
Bardzo smaczne
Monika58 28.04.2013 21:43
smcznie wyglądają
mic 28.04.2013 20:59
chyba mrożone:)
leonowie 28.04.2013 20:50
apetycznie i wygląda i smakuje
Rafał3 28.04.2013 20:39
apetycznie i wygląda i smakuje
Boska_Agatka 28.04.2013 20:38
pyszności polecam
meg1984 28.04.2013 20:32
pyszne pierogi
miki47 28.04.2013 20:07
bardzo apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak