Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kapustą i grzybami
1. Gotujemy kapustę kiszoną z grzybami na małym ogniu do momentu, aż wszystko będzie miękkie.
2. Ostudzoną kapustę z grzybami mielimy przez maszynkę.
3. Na patelni podsmażamy cebulkę na złoty kolor i dodajemy do zmielonej kapusty.
4. Całość doprawiamy solą i pieprzem.
CIASTO:
1. Połowę mąki wsypujemy do miski.
2. Dosypujemy sól.
3. I wlewamy szklankę ciepłej wody.
4. Na początku całość można wymieszać łyżką.
5. Potem stopniowo dodajemy resztę mąki i dalej wyrabiamy ciasto.
Gdy wszystko mamy już przygotowane pozostaje tylko ulepienie pierogów.
Szklanką wycinamy duże kółka, nakładamy farsz, uciskamy i gotowe.
Gotujemy w garnku z osoloną wodą, do momentu aż pierogi wypłyną na wierzch.