Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone udka z czosnkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka z kurczaka 5 sztuk
olej 1/4 szklanki
czosnek 5 ząbków
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 czubata łyżka
przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka ziołowej
Przyprawa do mięs Prymat 3 łyżeczki
Sól ziołowa jodowana Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone udka z czosnkiem

Udka umyć i osuszyć. Olej wymieszać z wyciśniętym praską czosnkiem, ziołami i przyprawami. Marynatą starannie natrzeć mięso. Udka ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Udka piec w 180 stopniach przez 90 minut. Po godzinie pieczenia udka odwrócić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak