Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z serem gorgonzola i serkami topionymi

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron penne 500 gram
ser pleśniowy typu gorgonzola 100 gram
serek topiony 200 gram (kiełbaski)
bazylia świeża 10-15 listków
sól i pieprz do smaku
śmietana 30% 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z serem gorgonzola i serkami topionymi

Kroki postępowania

1
Na patelni na małym ogniu rozpuścić w śmietance sery.
Krok 1 - Makaron z serem gorgonzola i serkami topionymi foto
2
Doprawić solą ziołową i pieprzem do smaku. Wymieszać.
Krok 2 - Makaron z serem gorgonzola i serkami topionymi foto
3
Dodać porwane listki bazylii i dokładnie rozmieszać.
Krok 3 - Makaron z serem gorgonzola i serkami topionymi foto
4
Dodać ugotowany makaron i wymieszać w sosie serowym.
Podawać na ciepło.
Krok 4 - Makaron z serem gorgonzola i serkami topionymi foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 25.03.2017 20:12
Ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak