Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurczak po chińsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Marynata

ketchup pikantny 1,5 szklanki
miód 1,5 łyżki
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 6 łyżek
czosnek 6 ząbków
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1,5 łyżeczki
majeranek 2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
Imbir mielony Prymat 1,5 łyżeczki
sól 1,5 łyżeczki

Lista składników

Kurczak (cały ) lub np. udka z kurczaka 1,5 kilograma

Przepis i sposób przygotowania na: kurczak po chińsku

Czosnek bardzo drobno posiekać.
Wymieszać ze sobą wszystkie składniki.
Mięso zalać marynatą i odstawić na noc.
Piec kurczaka w żaroodpornym naczyniu (wraz z całą marynatą) w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, około godziny czasu.
Sos można zagęścić i podawać z ryżem.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak