Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche ze śliwką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 40 dkg
jajko 4 sztuki
margaryna 1 kostka
cukier 1 szklanka
cukier waniliowy 2 łyżeczki
kisiel truskawkowy 1 sztuka
śliwki 1 kg

Porada

ciasto jest najlepsze świeżo upieczone

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche ze śliwką

Mąkę,margarynę,4 żółtka,proszek do pieczenia ,
cukier waniliowy i połowę cukru szybko przesiekać nożem.
2/3 ciasta rozłożyć na blachę a 1/3 ciasta zagnieść z resztą cukru i włożyć do lodówki.

Śliwki przekroić na pół,wyjąć pestki.
Ułożyć na cieście jedna obok drugiej.

Z białek ubić pianę, wsypać kisiel i jeszcze chwile ubijać,wyłożyć na jśliwki.
Na pianę wysypać resztę ciasta z lodówki.

Piec w 180 stopniach przez 45 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Damiano
Damiano 06.03.2015 08:26
pyszne ciasto
ben-ka 28.02.2015 09:22
I takie właśnie ciasta lubię:)
mirosława4 27.02.2015 18:06
lubię takie ciasta
Edith85 27.02.2015 17:34
ale smakowicie wygląda :)
Joannasz3190 27.02.2015 16:01
Pyszności :)
pestka 27.02.2015 15:35
lubię ciasta z owocami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak