Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp w galarecie

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewki 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
groszku konserwowego 1 puszka
jajek 3 sztuki
żurawiny 4 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 5 łyżeczek
sałaty sztuka
wody 2 l
soli 2 łyżeczki
pieprzu 2 łyżeczki
cytryna 1 sztuka
karp 7 dzwonków

Przepis i sposób przygotowania na: Karp w galarecie

Marchewkę, pietruszkę obrać,umyć i pokroić na plasterki. Wrzucić do garnka z wodą i zagotować. Następnie dodać dzwonki karpia i gotować do miekkości. Gdy ryba zmięknie delikatnie wyjąć łyżką cedzakową i odłożyć na talerz do wystudzenia. Pozostały wywar przyprawić do smaku oraz dodac żelatynę. Jajka ugotować na twardo i ostudzić. Obrać ze skorupek i pokroić na plastry. Na półmisek ułożyć liście sałaty oraz porcje karpia. Na około ułożyc groszek konserwowy, plasterki jajka, cytryny oraz żurawinę. Zalać wywarem i wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 01.01.2014 19:33
według mnie nieładnie bo galareta mętna i nierówno nałożona
halina17 01.01.2014 11:49
Dobra ryba.
krystyna330 01.01.2014 11:04
pyszności mniam
Krzysztof15 01.01.2014 10:32
pyszny karpik
Romanowka 01.01.2014 10:22
Pyszna, ładnie podana rybka!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak