Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 4 sztuki
kapusta kiszona 500 dag
ziemniaki
włoszczyzna
sól
pieprz
ziele angielskie
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak

WYKONANIE:

Skrzydełka umyć i wstawić, razem z włoszczyzną, odszumować, posolić i dodać kostkę rosołową, ziele angielskie i gotować. Ziemniaki pokroić w kostkę i dodać do skrzydełek i gotować dalej. Kapustę kiszoną lekko pokroić i wsypać do zupy i jeszcze trochę gotować.


SMACZNEGO!

Podaję z odrobiną śmietany i drobniutko pokrojoną maluteńką cebulkę. Taką ja lubię.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Michał2 20.12.2013 21:35
smaczna zupka
fotoviderek 13.12.2013 13:53
Taki lubię :)
Megg 10.12.2013 10:52
pyszna zupka
marcia7 09.12.2013 23:50
lubię takie kwaśne zupy
Sroczka 09.12.2013 22:56
Taki kapuśniaczek to ja lubię.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak