Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kania jak schabowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kania 4 sztuki
jajko 2 sztuki
mleko 2 szklanki
Bułka tarta klasyczna Prymat 4-5 łyżek
przyprawa uniwersalna do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kania jak schabowy

Kroki postępowania

1
Mleko wlewamy do miski. Kapelusze kani moczymy w mleku. Odstawiamy na około 2 godziny. Mleko powinno zabarwić się na różowo, dzięki temu grzyby pozbędą się goryczki. Jajka roztrzepujemy, dodajemy Vegetę. Obtaczamy w nich kanie
Krok 1 - Kania jak schabowy foto
2
Następnie obtaczamy wszystkie kapelusze w bułce tartej.
Krok 2 - Kania jak schabowy foto
3
Smażymy na oleju jak kotlety schabowe. Smacznego
Krok 3 - Kania jak schabowy foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Trzy talerze 28.09.2013 22:30
Kania najlepsza, ale po co ta Vegeta?
pycia9 28.09.2013 21:13
też tak robię
sylwia_mc 28.09.2013 21:12
pyszna, ja również taką robię
6zer
6zer 28.09.2013 20:45
smaczna, tylko zamiast Vegety dodaje soli
w mojej kuchni 28.09.2013 20:37
ulubione danie grzybowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak