Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka sadzone w sosie winogronowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 szt
sok winogronowy 100 ml
pieczarki 2 szt
korniszony 2 szt
cebula 1 szt
olej 1 łyżka
natka pietruszki posiekana 1 łyżka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
tymianek
estragon
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka sadzone w sosie winogronowym

Pieczarki obrać, posiekać. Korniszony zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Cebulę obrać, posiekać, wrzucić na gorący olej, zalać sokiem winogronowym, dodać do pieczarki i korniszony, poddusić. Wsypać natkę pietruszki, doprawić solą, pieprzem, tymiankiem i estragonem, wymieszać.
Jajka wbić do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego, polać sosem. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do temp 180stC, az się zetną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak