Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z ogórkami małosolnymi

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
ogórki małosolne 2 sztuki
masło 1 łyżeczka
szczypiorek 3 czubate łyżki posiekanego
przyprawa uniwersalna do smaku
woda 1/4 szklanki
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z ogórkami małosolnymi

Ogórki zetrzeć na dużych oczkach tarki. Jajka rozmącić. Do jajek dodać wodę, ogórki, szczypiorek i przyprawy. Starannie wymieszać. Jajka z dodatkami wylać na patelnię z rozgrzanym masłem. Smażyć, aż jajka się zetną. W czasie smażenia cały czas mieszać.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak