Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GOŁĄBKI MOCNO KOPERKOWE

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
ryż 2 szkl
koper świeży duża garść
sól do smaku
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
kapusta biała 1 duża
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: GOŁĄBKI MOCNO KOPERKOWE

Kroki postępowania

1
Ryż gotujemy, studzimy i dodajemy do niego mięso mielone, koper, przyprawy i łączymy wszystko ze sobą, najlepiej ręką.
Krok 1 - GOŁĄBKI MOCNO KOPERKOWE foto
2
Kapustę gotujemy w całości i studzimy, i najlepiej nożykiem odcinamy od głąba i w liście kładziemy porcję mięsa koperkowego i zawijamy w gołąbki.
Krok 2 - GOŁĄBKI MOCNO KOPERKOWE foto
3
W dużym garnku układamy niewykorzystane liście kapusty i na nie układamy gołąbki, zalewamy wywarem z koncentratu pomidorowego, doprawionym do smaku liśćmi, zielem, pieprzem i solą. Zalewamy gołąbki i pod przykryciem dusimy ok. 20 min. Podajemy gorące z chlebkiem.
SMACZNEGO!!!!!!!
Krok 3 - GOŁĄBKI MOCNO KOPERKOWE foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 06.01.2014 09:59
Takie gołąbki lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak