Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki bez zawijania

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

podstawowe

kapusta biała 1/2 główki
mięso mielone wieprzowe 1/2 kg
ryż ugotowany 2 torebki

przyprawy i dodatki

jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
kasza manna 2 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
olej rzepakowy 3 łyżki
sól 2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt

sos

koncentrat pomidorowy 2 łyżki
kostka rosołowa 1 szt
woda 2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki bez zawijania

Kroki postępowania

1
Kapustę poszatkować i pokroić na krótsze paski, osolić i odstawić na pół godziny aby zmiękła. Odcisnąć wytworzony sok, dodać ryż, jajka,mięso, bułkę i kaszkę, przyprawić do smaku i wymieszać na jednolitą masę.
Krok 1 - Gołąbki bez zawijania foto
2
Zwilżonymi dłońmi formować kotlety, obtaczać je w mące i obsmażyć z obu stron na złoto. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Wodę zagotować z koncentratem i liśćmi laurowymi i kostką rosołową, zalać gołąbki,przykryć i wstawić na godzinę do piekarnika nagrzanego do 180*C.
Krok 2 - Gołąbki bez zawijania foto
3
Podawać polane zredukowanym podczas pieczenia sosem.
Krok 3 - Gołąbki bez zawijania foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata9 19.04.2016 22:27
Bardzo smaczne gołąbki :-)
Urszula Świeca 19.04.2016 20:49
Robię podobne.))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak