Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolowa z kiełbaską

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola 60 dkg
kiełbasa podwawelska 50 dkg
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
pieprz do smaku
przecier pomidorowy 2 łyżki
mąka 2 łyżka
przyprawa do zup do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolowa z kiełbaską

Kroki postępowania

1
Do garnka dajemy umytą fasolę, zalewamy wodą i odstawiamy na całą noc.
Krok 1 - Fasolowa z kiełbaską foto
2
Dolewamy wody dodajemy kucharka i gotujemy aż fasolką będzie miękka.
Krok 2 - Fasolowa z kiełbaską foto
3
Kiełbaskę kroimy na małe kawałki.
Krok 3 - Fasolowa z kiełbaską foto
4
Kiełbaskę dajemy na patelnię.
Krok 4 - Fasolowa z kiełbaską foto
5
Pieczemy, aby się zarumieniła.
Krok 5 - Fasolowa z kiełbaską foto
6
Dajemy do garnka z gotującą się zupą.
Krok 6 - Fasolowa z kiełbaską foto
7
Doprawiamy do smaku kucharkiem i pieprzem.
Krok 7 - Fasolowa z kiełbaską foto
8
Dodajemy przecier pomidorowy.
Krok 8 - Fasolowa z kiełbaską foto
9
Dokładnie mieszamy.
Krok 9 - Fasolowa z kiełbaską foto
10
Do miseczki wlewamy pół szkl. wody.
Krok 10 - Fasolowa z kiełbaską foto
11
Dodajemy mąkę.
Krok 11 - Fasolowa z kiełbaską foto
12
Dokładnie mieszamy.
Krok 12 - Fasolowa z kiełbaską foto
13
Przygotowaną zawiesinę wlewamy do gotującej się zupy.
Krok 13 - Fasolowa z kiełbaską foto
14
Mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Doprawiamy przyprawą do zup.
Krok 14 - Fasolowa z kiełbaską foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

2milutka 31.03.2014 09:15
pyszna klasyka
Milka100 31.03.2014 08:03
przepyszna fasolowa, to jest to co lubię najbardziej
Renataj 30.03.2014 23:09
Uwielbiam fasolową z przyrumienioną kiełbaską - mogę ją jeść codziennie. Pysznie się prezentuje.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak