Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz duszony z boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 łyżka
sok z cytryny
cebula 2 szt
czosnek 2 ząbki
olej do smażenia
Gorczyca biała cała Prymat kilka ziaren
Papryka słodka mielona Prymat
sól
pieprz
natka pietruszki
filet z dorsza 80 dag
boczek 30 chudy

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz duszony z boczkiem

Filety rozmrozic, skropic sokiem z cytryny i odstawic w chłodne miejsce na 30 minut. Boczek pokroic w cienkie, długie plastry. Cebulę pokroic w kostkę, podsmażyc na złoty kolor. Czosnek posiekac i rozetrzec z solą. Kawałki filetów natrzec czosnkiem, posypac pieprzem, papryką i odrobiną soli. Owinąc w plasterki boczku, owiązac nitką lub przebic drewnianą wykałaczką (z wykałaczką jest szybciej :) Obtoczyc w mące i usmażyc na rumiano. Następnie przełożyc do żaroodpornego naczynia, obłożyc cebulą i gorczycą, podlac 1/2 szkl. wrzątku i dusic ok. 30 minut w temp. 150 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

V_kuchareczka 10.11.2012 09:53
Rewelacja
PIOTR11 10.11.2012 09:32
apetyczna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak