Przepis i sposób przygotowania na: Domowe uszka z kapustą i grzybami
Następnie dodać roztopioną łyżkę masła. Długo wyrabiać aż ciasto będzie elastyczne i bez grudek.
Na patelni rogrzać masło. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić.
Pieczarki zetrzeć na grubym tarle i dodaćdo rumianej cebuli. Dusić kilka minut. Dobrze doprawić solą i pieprzem.
Kapustę kiszoną ugotować w niewielkiej ilości wody do miękkości(ma być zakryta wodą).Gdy już będzie gotowa odcedzić i połączyć z pieczarkami. Wszytsko dokładnie wymieszać.
Ciasto rozwałkować na podsypanej mąką stolnicy na cienki placek.
Literatką wykrawać koła , nakładać farsz i zlepiać uszka.
Wrzucać na wrzącą osoloną wodę i gotować, aż wypłyną na powierzchnię.
NIe odcedzać, tylko wyjmować cedzakiem.