Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chleb domowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 kg
woda ciepła 1 l
drożdże 1 kostka
płatki owsiane 8 łyżek
sól 1 łyżka
pestki dyni 30 g
siemię lniane 40 g
słonecznik łuskany 30 g

Porada

Warto piec chlebek z termoobiegiem zapobiegnie to bardzo suchej skórce

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb domowy

Wykonanie ciasta drożdzowego jest bardzo proste otóz
Drzożdze rozpuszczamy w ciepłej ale nie gorącej .
Wszystkie reszte składników mieszamy razem ze soba a na koniec wlewamy rozpuszczone drożdze mieszamy tak długo az sie pojawia pęcherzyki powietrza
Przekładamy do blaszki wysmarowanej masłem i obsypana otrebami pszennymi.
Czekamy az wysrosnie i wkładmy do nagrzanego piekarnika na 180 st.C na 1 godzine .Po wyciagnieciu chleba warto przykryc chlebek zwilżona sciereczka zapobiegnie to twardej skórce
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smaczna_B 17.05.2014 16:52
zrobić chleb to naprawdę wielka sztuka , a tobie się to udało ,5+
Lidzia 07.04.2014 18:06
Jest pyszny, robię podobny.
Mati1@9 07.04.2014 16:56
Najlepsze co moze byc pamietam te czasy jak Babcia zyła co sobota dom pachnacy chlebem :) Piękne wspomnienia z dziecinstwa
Aannkaa82 07.04.2014 16:37
Nie ma to jak domowy chlebek..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak