Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biały ser z kminkiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg 1 kg
masło 100 gram
kminek Prymat 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: biały ser z kminkiem

Twaróg wkładamy do kamiennego lub porcelanowego naczynia, dodajemy kminek i przykrywamy ściereczką. Odstawiamy na 2-3 dni. Od czasu do czasu mieszamy,gdy ser zacznie gliwieć (charakterystyczny zapach i kleista konsystencja), przekładamy go do rondla z rozpuszczonym masłem i ciągle mieszając doprowadzamy do rozpuszczenia grudek (tu uzywam do mieszania rózgi-jest najlepsza) - nie gotujemy! Przyprawiamy. Zdejmujemy rondel z ognia i przelewamy do naczynia. Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak