Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz ukraiński

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 1 szkl
buraki czerwone 50 dag
kapusta biała 1/4 szt
ziemniaki 3 szt
marchewka 2 szt
seler 1/2 szt
czosnek ząbki 2 szt
koncentrat pomidorowy 4 łyżki
śmietana 2 łyżki
kostka rosołowa 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Ziele angielskie całe Prymat 2 szt
pieprz
sól
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz ukraiński

Fasolę zalać gorącą wodą i pozostawić na noc. Następnego dnia odlać wodę z fasoli, zalać świeżą i gotować do miękkości. Warzywa obrać i pokroić w kosteczkę, a kapustę drobno poszatkować. W dużym garnku zagotować wodę, dodać kostkę rosołową, liść laurowy, ziele angielskie, czosnek oraz warzywa pokrojone w kosteczkę. Chwilę podgotować, a następnie dodać kapustę i wszystko razem gotować do miękkości wszystkich warzyw. Następni dodać ugotowaną osobno fasolę, koncentrat pomidorowy i całość zagotować. Na koniec dodać śmietanę, drobno posiekany koperek oraz doprawić do smaku pieprzem oraz solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 16.09.2016 19:54
Dobra zupa
JOANNA16 28.07.2015 08:12
pycha, lubię taki barszczyk))
gusia1000 18.07.2015 23:27
Zawsze dobry.
IKrakowianka 18.07.2015 19:07
lubię taki barszcz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak