Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bagietka

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka pszenna 2,5 szklanki
sól
woda 1 szklanka
cukier szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: bagietka

bagietek wychodzi około 5, na zdjęciu jest jedna bo reszta już zjedzona.

*Mąkę wsypać do miski, dodać drożdże, sól, szczyptę cukru oraz wodę (jeżeli masa będzie gęsta, można trochę ew. dodać wody- ja to robię na oko).
*Całość wymieszać łyżką, aż składniki się połączą.
*Miskę zakryć ściereczkę i odstawić do urośnięcia ciasta (ok. 2h)
*Następnie odrywać część ciasta, posypać mąką, lekko wyrobić i rozciągnąć ciasto na kształt bagietki.
*Dno blachy wysmarować oliwą bądź olejem. Położyć bagietki. Piec je w rozgrzanym piekarniku około 20-25 min w temp. 200 stopni (w zależności od piekarnika)
Na końcu bagietki można posypać serem bądź ulubionymi ziołami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 05.11.2013 21:57
najlepsze własnej roboty:-) , poproszę o jedną:-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak