Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka faszerowana czerwonym ryżem i dodatkami

Cena papryki w sklepach jest już do zniesienia. Zrobiłam więc na obiad faszerowaną czerwonym ryżem i innymi dodatkami. Lubię takiego typu dania.

Papryka faszerowana czerwonym ryżem i dodatkami

 

Papryka faszerowana czerwonym ryżem i dodatkami

6 czerwonych papryk

 

nadzienie :

2 szk ugotowanego na sypko czerwonego ryżu

1/2 puszki kukurydzy

1/2 szk groszku konserwowego

1/2 szk konserwowej marchewki

300 g pieczarek

250 g żółtego sera

500 g łopatki wieprzowej

1 cebula

do smaku :

sól

pieprz

sambal oelek

 

Łopatkę zmielić razem z cebulą i pieczarkami.

Ryż ugotować ( ja użyłam garnka do gotowania ryżu ), wystudzić.

Do miski wrzucić ryż, zmielone składniki oraz starty żółty ser i odsączoną kukurydzę, groszek i marchew.

Dodać przyprawy i wymieszać nadzienie.

Napełnić nim pozbawione gniazd nasiennych papryki i układać je w naczyniu żaroodpornym.

Zakryć pokrywką naczynie i wstawić je do piekarnika.

Gdy nagrzeje się do 200 stopni piec papryki prze około 40 minut.

Podawać na gorąco z pieczywem.

 

 

 

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak