Aktualności Doradcy Smaku

ds_s02e45kpk-011_fit-800-600

Doradca Smaku: Chrupiące szparagi z parmezanem i migdałami

Szparagi w panierce? Czemu nie! Nie w byle jakiej, a chrupiącej, która powstaje z bułki tartej, startego parmezanu, prażonych płatków migdałów i oczywiście jajek. 

Jeśli jeszcze nie próbowaliście samodzielnie gotować szparagów, to może być dobra okazja do spróbowania. Doradca Smaku pokazuje, jak przygotować je al dente, tak aby były chrupiące i świeże w smaku. 

Składniki:
500g szparagów białych
2 jajka
40g masła
40g Bułki tartej Prymat
40g prażonych płatków migdałów
40g parmezanu
Sól morska Prymat
Pieprz biały mielony Prymat
Koperek suszony Prymat

Sposób przygotowania:

Obrane szparagi związujemy nicią i wrzucamy do garnka z osoloną gotującą się wodą. Gotujemy. W misce roztrzepujemy jajka. Do naczynia żaroodpornego wsypujemy bułkę tartą , parmezan, migdały i mieszamy, a następnie  doprawiamy pieprzem białym  i koperkiem suszonym.

Ugotowane szparagi wyjmujemy z wody i polewamy zimną wodą. Rozwiązujemy z nici układamy na talerzu i przyprawiamy solą, obtaczamy w jajku i następnie panierujemy w przygotowanej mieszance bułki, migdałów i parmezanu.

Na patelni rozgrzewamy masło i układamy panierowane szparagi i smażymy z wszystkich stron ok. 2 minuty. Danie jest  gotowe!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    martuniaa

    Szparagi uprawiane sa w Holandii ale zachwycaja sie nimi we Wloszech .
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    Jak dla mnie największy szał na szparagi jest w Niemczech ale prym wiedzie właśnie Holandia.
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    Monachium......tam szparagi są daniem narodowym.
  • 0
    sam_5124_fit-800-600
    Opublikowano

    Maridka19

    Takie rzeczy to ja lubię:)
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    Pewnie chodzi o holandie ale nie oszukujmy się ,największy szał na szparagi w sezonie jest w niemczech
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    Bardzo lubię szparagi
  • 0
    11713620_467786510065204_690036425_n
    Opublikowano

    zuzawie

    już nie moge się doczekać sezonu na szparagi
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    W Niemczech są daniem narodowym
  • 0
    original
    Opublikowano

    gosia56

    Super ale bym zjadła ;)
  • 0
    profilowe
    Opublikowano

    Doradca Smaku

    Drodzy DoradcaCieszymy się, że tak bardzo przypadł Wam do gustu wczorajszy odcinek i że tak czujnie go śledziliście :) Nic dziwnego - szparagi są bardzo popularne w wielu europejskich krajach. Nam chodziło o Holandię, ale to nie znaczy, że Wy nie macie racji ;)
  • 0
    11665775_966716180056065_8219190919593407840_n
    Opublikowano

    kasia.s

    Wyglądają imponująco. Uwielbiam szparagi:)

Dodaj komentarz