Aktualności Doradcy Smaku

szaszlyki_samozdjecie

"Złote Przeboje na wakacjach" koło Poznania

Wraz z radiem Złote Przeboje zapraszamy na pełną atrakcji trasę koncertowo-piknikową. Już w najbliższą sobotę „Złote Przeboje na wakacjach" odbędą się w Pobiedziskach koło Poznania. 

 

"Złote Przeboje na wakacjach" to doskonała okazja do spotkania i wspólnej zabawy przy udziale znakomitych gwiazd nie tylko muzyki, ale i kulinariów. Na uczestników imprez, oprócz koncertów znakomitych artystów czeka również mnóstwo wrażeń.

 

"Złote przeboje na wakacjach" w Pobiedziskach rozpoczną się już 28.06 o godz. 15.00 na plaży przy jeziorze Biezdruchowo.
(dojazd od ul. Kiszkowskiej). Zapraszamy wszystkich spragnionych dobrej zabawy.

 

W tym roku Robert Sowa, szef kuchni przygotowywać będzie pyszne potrawy z wykorzystaniem regionalnych przepisów i specjałów w trakcie show „Złote Przeboje Mistrza Sowy", którego patronem jest marka Prymat. Nie zabraknie też kolorowego miasteczka koncertowego, atrakcji, gier i zabaw dla dzieci, jak i dorosłych. A wszystkim już nie mogących doczekać się sobotniego grillowania polecamy Lekkie szaszłyki:

 

Lekkie szaszłyki

 

Składniki (na 2 szaszłyki):

- 50 g kiełbasy krakowskiej podsuszanej Light Konspol

- 6 plasterków cukinii

- 1/4 papryki czerwonej

- 1/4 papryki żółtej

- biały pieprz

 

Przygotowanie:

Na wykałaczkę nabijać wędlinę, cukinię, paprykę czerwoną i żółtą. Następnie posypać białym pieprzem i grillować przez 5-6 minut. Danie można przygotować również w piekarniku, piekąc szaszłyki w temperaturze 160 stopni Celsjusza przez około 6 minut.

 

Kaloryczność: 64 kcal

Białko: 11 g

Tłuszcz: 0 g

Węglowodany: 5 g

 

Przepis pochodzi z książki Jacka Bilczyńskiego "FIT od kuchni. Jedz na zdrowie!".

 

Partnerem akcji jest również firma Konspol

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz