Aktualności Doradcy Smaku

original

Odc. 12. Tatar z pstrąga, papryki i limonki


Składniki:
250 g filetu z pstrąga
1 czerwona papryka
1 szalotka
natka pietruszki
Imbir mielony Prymat
1 limonka
Oliwa z oliwek
Sól morska Prymat
Papryka słodka mielona Prymat

 

Filety z pstrąga oddzielamy od skóry i usuwamy ości.

 

Następnie kroimy w kostkę.

 

Drobno pokrojoną paprykę dodajemy do ryby, mieszamy.

 

Dodajemy posiekaną natkę pietruszki oraz szalotkę.

 

Na koniec doprawiamy solą, imbirem, sokiem z limonki i oliwą z oliwek.

 

Wszystko mieszamy.

 

Do dekoracji najlepiej użyć liści bazylii i plasterków limonki. Przed podaniem tatar lekko posypać słodką papryką. Bon apetit. 

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz