Aktualności Doradcy Smaku

original

Doradca Smaku II, odc. 36: Tarta z cebulą i boczkiem jak w Strasburgu

 

Tarta to nic innego jak ciasto kruche, drożdżowe lub francuskie wypełnione farszem wytrawnym czy też owocami. W zależności od nadzienia i typu może być serwowane na śniadanie, obiad lub kolację. Przyrządzona na słodko świetnie smakuje w roli deseru. Możemy serwować ją na ciepło jak i na zimno. Doskonała na domowe przyjęcie, piknik czy też lunch do pracy.

 

W dzisiejszym odcinku bazą do tarty jest ciasto kruche, które na początek piecze się obłożone folią aluminiową z obciążeniem, np. w postaci suchej fasoli czy grochu. Dzięki temu ciasto nadmiernie nie wyrośnie. Dopiero pod koniec pieczenia uzupełniamy tartę nadzieniem.

 

 

Aby zobaczyć przepis kliknij TUTAJ

 

10

Zapraszamy na Konkurs "Odkryj smak odcinka"

 

11

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz