Aktualności Doradcy Smaku

original

Doradca Smaku II, odc.6: Pieczony Rostbef zawijany słoniną

 

 

Jeśli planujesz prawdziwie mięsny przysmak na obiad, to "Pieczony Rostbef zawijany słoniną", będzie znakomitym urozmaiceniem codziennej diety. Zamiast nadziewać rostbef warto wypróbować inny sposób i obłożyć go na przykład plasterkami słoniny. Wzbogać dodatkowo smak przygotowanym na bazie warzyw z winem sosem, a całość podaj z ostrą musztardą. Przygotowane w przepisie warzywa można z powodzeniem dołączyć do przygotowanego mięsa z sosem.

 

Czy wiesz, że słonina to tradycyjny produkt Ukrainy. Jest ona bardzo silnie związana z tym krajem i utożsmiana jest wręcz z symbolem narodowym. 

 

9

"Pieczony Rostbef zawijany słoniną"

 

10

Zapraszamy na Konkurs "Odkryj smak odcinka"

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    brioszka

    no nie trafiłam! trochę źle zrozumiałam pytanie. No trudno ;)
  • 2
    profilowe
    Opublikowano

    Doradca Smaku

    @brioszka, wystarczyła odpowiedź wołowina :)
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    chyba tak wpisałam ach ta moja skleroza :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    brioszka

    no a ja się wczułam w temat i napisałam, że wołowina argentyńska :P
  • 2
    original
    Opublikowano

    borgia

    Myślę, że mimo wszystko będzie zaliczone. A i nie było powiedziane, że nie można użyć argentyńskiej ;) ;). Mnie też się dzisiaj udało, pomimo że strasznie zakręcona jestem od rana...
  • 2
    profilowe
    Opublikowano

    Doradca Smaku

    @ Drodzy Doradcy będziemy przyznawać punkt za wołowinę argentyńską:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    brioszka

    yaaay dziękuję :)
  • 0
    dsc04136
    Opublikowano

    2milutka

    ja wpisałam stek wołowy....

Dodaj komentarz