wymieszać mąkę cukier i sól w misce,drożdże rozpuścić w szklance letniej wody,połączyć z oliwą i wlać do mąki,wszystkie składniki zmiksować i odstawić do wyrośnięcia,marchewki obrać umyć i przekroić każdą wzdłuż na pół,brokuły umyć i podzielić na różyczki,pory oczyścić i pokroić w krążki,ugotować marchewki w osolonej wodzieok.10min.po 2min.wrzucić brokuły,na 2min,przed końcem gotowania dodać krążki pora,gorgonzolę wymieszać ze śmietaną,przyprawić białym pieprzem,goudę zetrzeć na tarce o dużych oczkach,ciasto przełożyć na stolnicę i dobrze zagnieść,podzielić na 4 części z każdej uformować placek i odstawić na 15min.do wyrośnięcia,zrobić w plackach 2cm.wgłębienie i na kazdym ułozyć farsz warzywny,polać sosem śmietanowo-serowym i posypać startym serem,włozyć na blachę i piec 20-25min.w temp.200st.udekorować listkami bazylii.