Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Bardzo delikatne placuszki

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko
1 szt.
cukier puder
2 łyżki
mleko
1 łyżka
mąka pszenna
3 łyżki
sos czekoladowy
1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Bardzo delikatne placuszki

Białka ubić z cukrem pudrem na pianę. Dodać mąkę, żółtko i gdyby było bardzo gęste (to zależy od wielkości jajka) to 1-2 łyżki mleka/wody.
Na patelnię wlać olej i nakładać niewielkie porcje ciasta. Smażyć z obydwu stron.
Placuszki są delikatne, trzeba ostrożnie je obracać. Podawać posypane cukrem pudrem lub z dżemem bądź sosem czekoladowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak