Przepis i sposób przygotowania na: WEGETARIAŃSKA UCZTA
Na patelni rozpuszczamy 2 łyżki masła i wrzucamy czosnek drobniutko posiekany oraz drobniutko posiekana cebulę. Dusimy. Pomidory obieramy ze skórki i kroimy na grubą kostkę, dodajemy do cebuli i czosnku i dusimy.
Rosół (może być zrobiony z kostki) powoli wlewamy do duszonych warzyw. Doprawiamy solą i pieprzem oraz drobno posiekaną bazylią. Dusimy.
Cukinię kroimy w krążki i wrzucamy do sosu pomidorowego. Dusimy aż zmięknie.
Robimy teraz kotleciki. Ugotowaną soję odcedzamy i miksujemy blenderem z jajkiem, solą i pieprzem. Formujemy kotleciki i obr\\taczamy bułką tartą. Smażymy na oleju około 4 minuty.
Kotleciki podajemy razem z cukinią w sosie.