Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Cisto jogurtowe z galaretką

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka agrestowa
jajko
3
cukier
1/3 szklanki
cukier waniliowy
Sklep Prymat
woda
3 łyżki
sok z cytryny
łyżka
mąka
ok pół szklanki
proszek do pieczenia
pół łyżeczki
jogurt naturalny
woda
szklanka
krem jogurtowy

Przepis i sposób przygotowania na: Cisto jogurtowe z galaretką

Białka oddzielić od żółtek i ubić ze szczyptą soli. Powoli dodawać cukier i cukier waniliowy. Ubijając, wlewać sok z cytryny. Następnie żółtka, mąkę i proszek do pieczenia (cały czas miksować). Ciasto przełożyć do tortownicy (w papierze do pieczenia) i piec ok 35min na środkowej półce w 180stopniach ( w połowie przykryć czymś ciasto by wyrosło z gładką i prostą nawierzchnią. Krem jogurtowy w proszku (np. dr. Oetker\'a) zmiksować z wodą i jogurtem (dodałam do niego zapach cytrynowy). Galaretkę rozpuścić w połowie wody jaka jest podana na opakowaniu. Wystudzone ciasto przekroić na 2 części i posmarować połową kremu. Przełożony biszkopt posmarować z wierzchu resztą kremu i wyłożyć owoce (np. koktajl owocowy z puszki, wcześniej osączony z zalewy). Wstawić do lodówki na czas gdy galaretka zdąży trochę stężeć po czym wyłożyć ją na ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 02.02.2011 16:30
pyszne ciasto;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak