Sposób przygotowania

Grzyby płukamy,gotujemy do miękkości i odcedzamy.Przygotowujemy ciasto z piwa,żółtek,mąki i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.Ciasto dokładnie mieszamy,powinno mieć konsystencję ciasta naleśnikowego.Białka ubijamy na sztywną pianę,dodajemy do ciasta,mieszamy.Grzyby zanurzamy w cieście i smażymy w niewielkim głębokim naczyniu na dobrze rozgrzanym tłuszczu.Podajemy na ciepło z ziemniakami z wody,ziemniakami smażonymi lub z ryżem:)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    super, na pewno pyszne;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Halusia

    Pycha!
  • 2
    original
    Opublikowano

    joanna77

    pychota

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !