Sposób przygotowania

Przygotować rozczyn z drożdży i części ciepłego mleka, dodać mąki i cukru, po 2 łyzki. Pozostawić do wyrośnięcia. Utrzeć jajka z cukrem, dodać mąkę, wyrośnięte drożdże, resztę ciepłego mleka i zarobić dość gęste ciasto. Gdy wszystkie składniki połączą się, dodać stopiony tłuszcz Wyrobić ciasto i pozostawić do wyrośnięcia. z wyrośnietego ciasta odrywamy po kawałku, robimy kulki, rozpłaszczamy , na każdą dodajemy powidła formujemy bułeczki, pieczemy 30 minut.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    bardzo smaczne;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !