Sposób przygotowania

Oddzielić żółtka od białek, z białek ubić pianę tak sztywną, aby można ją było kroić nożem. Pod koniec ubijania dodać cukier i cukier waniliowy. Do piany dodać żółtka i wymieszać. Mąkę pszenną i ziemniaczaną zmieszaną z proszkiem do pieczenia, startą skórką i sokiem z cytryny, dodawać do piany po jednej łyżeczce- ciągle mieszając. Ciasto wlać do wąskiej formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką, posypać owocami. Wstawić do nagrzanego piekarnika piec ok. 45 minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    sara1

    chciałam skorzystać z przepisu ale coś mało mąki mi się wydaje, ciekawe czy błąd czy tak ma być

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !