Przepis i sposób przygotowania na: Piernik biszkoptowy z granatem
. jajecznej stale miksując na najmniejszych obrotach. Ciasto wykładamy do prostokątnej formy wyłożonej pergaminem. Pieczemy ok. 20 minut w temp. 175°C. Po ostudzeniu kroimy wzdłuż na dwa blaty. Owoce granatu rozcinamy i ostrożnie wyłuskujemy pestki. Żelatynę zalewamy niewielką ilością zimnej wody 2-3 łyżki do napęcznienia, rozpuszczamy podrzewajac. Dobrze schłodzoną śmietankę ubijamy, dajemy porcjami cukier puder, cukier waniliowy i dalej ubijamy. Masę doprawiamy sokiem z cytryny i mieszamy dokładnie z jeszcze ciepłą żelatyną (lejemy ją wąskim strumieniem). Dodajemy ziarenka granatów (pozostawiając trochę do ozdoby) i delikatnie mieszamy. Połowę kremu wykładamy na jeden z blatów piernikowych, rozprowadzamy i kładziemy drugi blat, lekko uciskając. Wykładamy pozostały krem , równomiernie i rozprowadzając po całej powierzchni. Wierzch ciasta posypujemy pozostałymi ziarenkami granatu i startą np czekoladą.